Sitä on sitten puolisen kuuta kesää mennyt, ja mitä on takana? ...Puolisen kuuta neljän seinän sisällä oloa. Kesätöitä en ole kaikesta yrityksestä huolimatta saanut, ja vitutuskäyrä on siksi yli asteikon. Helvetin lamaa syytän. "Onneksi" en ole ainoa kesätyötön, muutamalla kaverillakaan ei ole töitä; ei tarvitse tuntea itseään täydeksi surkimukseksi.

Lukien ja dataillen olen sitten aikaani kuluttanut. Koukutin itseni online peliinkiin kuluuttaakseni aikaa. Onneksi sääkin on ollut aikalailla märkää, ettei ulkona edes olisi voinut tehdä mitään. En voi sanoa odottavani innolla hyviä säitä. Sitten saattaisi jopa tehdä mieli mennä ulos ja tehdä jotain. ...Mutta kenen kanssa? Kaveri, jolla on töitä on töissä arkisin ja vloppuisin viettää aikaa poikaystävän kanssa tai tapaa kymmeniä muita kavereitaan. Ja kaveri, jolla ei ole töitä on rahaton (samaten kuin minä), joten mitään on hieman hankala tehdä.

Sukulaisilla olen kyllä käynyt piipahtelemassa muutaman kerran, mutta kukaan omanikäinen serkkukaan ei asu lähellä, ja tätien ja nuorten serkkujen seura ei oikeastaan ole sitä mitä haluaisin...

Rahaa! Ja töitä!
Olen laittanut hakemuksia menenään sinne ja tänne, mutta huonolla menestyksellä. Laitoin itseni henkilöstövuokrausfirmankin kirjoihin, mutta heille soittaessani hekin sanoivat, ettei juuri nyt ole mitään ja että he soittavat töitä löytyessä. Kaikki työn saaneet kaverit saivat työnsä suhteilla, mutta minulta puuttuu kaikki tuollaiset suhteet... Huokaus. Työttömän opiskelijan elämä ei ole mukavaa.

Erityisen ahdistuneeksi en nyt ole itseäni tuntenut. (Peliin koukuttumisen hyviä puolia.) Pelailee muiden ihmisten kanssa melkein koko päivän ja menee myöhään yöllä nukkumaan niin väsyneenä, että jopa nukahtaa heti pään osuessa tyynyyn. Alan kylläkin kyllästyä peliin pian, joten ahdistus palaa varmaan piakkoin.